Cégtörténet

Bajai illetőségű családi vállalkozásunk, a Gergely Gasztronomi Kft. 1990-ben alakult. Telephelyünk Vaskút község külterületén található, ahol régi családi receptek alapján, hagyományos ízeket felelevenítő gyorsfagyasztott töltött és töltetlen tésztaféléket gyártunk (gombócok, derelyék, lapcsánka, leveles tészta, császármorzsa stb.). Főként a régióban megtermelt mezőgazdasági alapanyagokból - a Felső-bácskai terület gasztronómiai értékeit mentve, a hagyományokat őrizve - készítünk minden korosztály számára kedvelt élelmiszereket. Termékeink tartósítószert és szintetikus adalékanyagokat nem tartalmaznak.

Áruválasztékunkat folyamatosan bővítjük, és igyekszünk a kezdetektől fogva innovatív készítményekkel kirukkolni (Kindy túrókrémes gombóc csokoládés öntettel, Burgonyás-fokhagymás, Burgonyás-chilis és Káposztás lapcsánka).  Célunk a nemzeti gasztronómiai értékeink mentése és a hagyományok megőrzése mellett olyan egyszerűen és gyorsan elkészíthető termékek fejlesztése, melyekkel hozzájárulhatunk az egészségtudatos táplálkozáshoz. Jelenleg több mint 20-féle terméket állítunk elő háztartási és ömlesztett kiszerelési egységekben, melyeket szupermarket hálózatokon, jelentős üzletláncokon és nagykereskedőkön keresztül értékesítünk az egyéni fogyasztók, a vendéglátó-ipari egységek, valamint a nagykonyhák számára itthon és néhány szomszédos országban is.

Az iparszerű termelés mellett rugalmasan alkalmazkodunk vevőink igényeihez. Ezt a mára kialakított korszerű gyártási, csomagolási, tárolási és szállítási kapacitásunknak, a jó közösségi csapatszellemnek valamint sokrétű táplálkozástudományi tapasztalatunknak és szakmai elhivatottságunknak köszönhetjük.

2008-ban hat termékünk kapta meg a Magyar Termék Nagydíj címet. Nevezetesen a Királyi Császármorzsa, a Vaníliás öntet, a Csokoládés öntet, a Kindy Túrókrémes gombóc, a Vadasmártás és a Zsemlegombóc. Tevékenyen részt veszünk különböző gasztronómiai rendezvényeken, versenyeken is. 2003-ban a Nagykőrösi Kárpát- medencei gombóc fesztiválon egymást követő 3 évben I. helyezést értünk el, s így elnyertük az „Örökös Gombóc Bajnok” címet. 2005-ben két termékünk is (Szilvás gombóc, Bácskai kerti vitamingombóc-levesbetét) elnyerte a Kiváló Bácskai Termékdíjat.

Meggyőződésünk, hogy a nagy cégek által előállított tömegtermékek mellett szerte a világban egyre nagyobb szerephez jutnak az általunk is gyártott, táplálkozás-élettani szempontból kedvezőbb hatású, adalékanyagoktól mentes, manufakturális termékek.

Gergely Gasztronomi Kft.