Tudta-e?
Az antioxidánsokat szervezetünk védőpajzsának is nevezhetjük, mivel megvédik szervezetünket az oxidáció folyamatától. Az antioxidánsok tárháza igen széles: ide tartoznak például az omega-3 zsírsavak, az A-, C- illetve E-vitamin, vagy a zöldségek, gyümölcsök színanyagai, a karotinoidok is. Az antioxidánsok szív- és érrendszerünket az érfalak “ápolásával”, a vérnyomás optimális szinten tartásával, valamint a vérrögképződés gátlásával támogatják; lassítják az öregedési folyamatokat; szerepet játszanak a daganatos betegségek megelőzésében, valamint fokozzák az immunrendszer működését is.

Szilvás Gombóc

gyorsfagyasztott

A szilvás gombóc szeretetével az Indul a bakterház című filmben is találkozhattunk, ám e fenséges gombócok kedvelése régebbre nyúlik vissza és máig tart. Most percek alatt készre főzött gombócokkal lephetjük meg a családot.

A Szilvás gombócban található szilva egészben, cukor hozzáadása nélkül kerül a gombócba és számos értékes tápanyagot tartalmaz. Jelentős káliumforrás, így kedvezően befolyásolja vérkeringésünket, szabályozza vérnyomásunkat. Élelmirost-tartalma magas, aminek köszönhetően csökkenti a koleszterin felszívódását, míg antioxidáns vegyületei többek között az érfal épségéért felelnek. Ebből a felsorolásból kiderül, hogy a szilva fogyasztása hozzájárul szív- és érrendszerünk védelméhez, miközben magas gyümölcscukor tartalma édes ízt biztosít számunkra. További információk a vitaminokról.

A termék magot tartalmaz

Felhasználási útmutató

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a szilvás gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 655 kJ / 156 Kcal
Fehérje 4,5 g
Szénhidrát 33,3 g
Zsír 0,1 g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
14 x 600 g 4 x 2,5 kg 1/10 kg