Tudta-e?
Az élelmi rostoknak két fajtája van: vízben oldódó és nem oldódó élelmi rostok. A vízben oldódó rostok főként a felső bélszakaszban fejtik ki hatásukat: megakadályozzák a glükóz (vércukor) illetve koleszterin felszívódását - ezzel megelőzve a magas vércukor- és koleszterinszint kialakulását. A vízben nem oldódó rostok pedig az alsó bélszakaszban - elegendő folyadékbevitel mellett - megduzzadnak, így elősegítik a rendszeres székletürítést, valamint a bélflóra egyensúlyának megteremtését.

Királyi Császármorzsa

gyorsfagyasztott

Nagyanyáink kedvelt eledele varázsát egyszerűségének, energiadússágának és ízletességének köszönheti, ami az unokák mosolyán is tükröződni látszott. Ezt most percek alatt a fagyasztóból, egy egyszerű felmelegítéssel, az asztalra varázsolhatjuk.

A Császármorzsában is megtalálható mazsola élelmi rostban gazdag, ami elegendő folyadékfogyasztás mellett elősegíti a megfelelő kiválasztást, fenntartja bélflóránk egészségét valamint „megduzzadva” telítettség érzést kelt, ezzel megakadályozva a túlevést. A többi aszalt gyümölccsel egyetemben magas káliumtartalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen optimális vérnyomásunkhoz valamint sav-bázis egyensúlyunk fenntartásához.
A Császármorzsához is használt sovány tejpor megőrzi a tej minden fontos összetevőjét, miközben alacsony zsírtartalommal rendelkezik, így szívünk egészségét is szolgálja. Ha a császármorzsa felmelegítéséhez nem használunk plusz zsiradékot, akkor mi is hozzájárulhatunk a még alacsonyabb zsírtartalomhoz.

A császármorzsához fogyaszthatunk friss idénygyümölcsöt, de elővarázsolhatunk a „spejz”-ból egy-egy befőttet vagy lekvárt is. Ezek mindegyike a gyümölcsök értékes mikrotápanyagaival – a bennük található vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel – gazdagítja étkünket. Folyadék gyanánt igyunk hozzá egy pohár tejet, ami hozzájárul elegendő fehérje, illetve a csontok felépítéséhez szükséges kalcium beviteléhez.

Felhasználási útmutató

Mi azzal segítettünk, hogy készre sütöttük, Önnek csak melegítenie kell. A fagyasztott császármorzsát előmelegített sütőben, kivajazott serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon, gyakori kevergetés mellett átforrósítjuk. Baracklekvárral, gyümölcsöntettel vagy befőttel tálalhatjuk.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 1233 kJ / 292 Kcall
Fehérje 8,6 g
Szénhidrát 51,8 g
Zsír 5,6 g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
16 x 350 g 4 x 2,5 kg 1/10 kg