Tudta-e?
A legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen. A sárgarépa vastag sejtfalai miatt ugyanis a szervezet a nyers sárgarépa béta-karotintartalmának mindössze 25%-át képes hasznosítani. A főzés során azonban károsodnak a sejtfalak, így a szervezet számára a karotin hozzáférhetőbbé válik. Amennyiben az ételben a felszívódáshoz szükséges zsírok is jelen vannak, akkor a sárgarépa karotin-tartalmának több mint a fele hasznosul.

Vadasmártás

gyorsfagyasztott

E mártás-specialitás különlegessége, hogy fogyasztás közben egyszerre érezzük édes és sós ízét is. Magyar konyhák kedvelt fogása a vaddisznó- vagy szarvas szelet vadasmártással és zsemlegombóccal, melynek elkészítése édesanyáinknak órákat vett igénybe. Most viszont az ízletes vadasmártáshoz egy egyszerű felmelegítéssel hozzájuthatunk.

A Vadasmártás szép színét a sárgarépa adja, annak is karotin nevű színanyaga, mely antioxidáns hatású vegyület. C-vitamin tartalma is kiemelkedő, mely segíti immunrendszerünket a betegségek leküzdésében.A zöldségek között a legtöbb kalciumot a sárgarépa tartalmazza – ezért is buzdítják a gyermekeket a répa rágcsálására -, így fogyasztásával hozzájárulunk csontozatunk épségének megőrzéséhez. Élelmi rostban gazdag, így lassítja a koleszterin- ill. glükóz felszívódását és elősegíti a kiegyensúlyozott kiválasztást.

Felhasználási útmutató

Mi azzal segítettünk, hogy készre főztük, Önnek csak melegítenie kell. A vadasmártást a tasakból kivéve felmelegíthetjük egy-két evőkanál víz hozzáadásával, lassú tűzön, gyakori kevergetéssel, vagy mikrohullámú sütőben.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 520 kJ /124 Kcal
Fehérje 1,1 g
Szénhidrát 7,6 g
Zsír 9,6 g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
20 x 500 g nincs nincs