gyorsfagyasztott
A vadak és a zsemlegombóc kiválóan mutatnak egymás mellett – gondoljunk csak egy szarvasragura vagy egy vadasmártásra és az ezeket kiegészítő zsemlegombócra. Gombócunk felhasználása azonban kiterjed az egyszerű levesektől kezdve a pörkölteken keresztül a különböző sültekig.
A Zsemlegombóc nevéből adódóan zsemlekockákat rejt magában, melyek a búzaliszttel egyetemben a gombóc alapját képezik. A búzaliszt számos ételünk alapanyaga, így táplálkozásunk alapját képezi. A búzalisztben a szénhidrát keményítő formájában van jelen és a szénhidrát anyagcseréhez elengedhetetlen B1 vitamin is megtalálható benne. Értékes fehérjéi hozzájárulnak napi fehérjebevitelünkhöz, így segítve a sejtek felépítését, regenerálódását.
A zsemlegombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére zsemlegombócok, a főzést még 15-20 percig folytatjuk. Ezután a zsemlegombócokat leszűrjük. Köretként sült és főtt húsokhoz tálalhatjuk önállóan vagy vadasmártással és egyéb mártásokkal.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 1167 kJ / 278 Kcal |
Fehérje | 7,4 g |
Szénhidrát | 37,7 g |
Zsír | 10,0 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
20 x 400 g | 4 x 2,5 kg | 1/10 kg |