gyorsfagyasztott
E mártás-specialitás különlegessége, hogy fogyasztás közben egyszerre érezzük édes és sós ízét is. Magyar konyhák kedvelt fogása a vaddisznó- vagy szarvas szelet vadasmártással és zsemlegombóccal, melynek elkészítése édesanyáinknak órákat vett igénybe. Most viszont az ízletes vadasmártáshoz egy egyszerű felmelegítéssel hozzájuthatunk.
A Vadasmártás szép színét a sárgarépa adja, annak is karotin nevű színanyaga, mely antioxidáns hatású vegyület. C-vitamin tartalma is kiemelkedő, mely segíti immunrendszerünket a betegségek leküzdésében.A zöldségek között a legtöbb kalciumot a sárgarépa tartalmazza – ezért is buzdítják a gyermekeket a répa rágcsálására -, így fogyasztásával hozzájárulunk csontozatunk épségének megőrzéséhez. Élelmi rostban gazdag, így lassítja a koleszterin- ill. glükóz felszívódását és elősegíti a kiegyensúlyozott kiválasztást.
Mi azzal segítettünk, hogy készre főztük, Önnek csak melegítenie kell. A vadasmártást a tasakból kivéve felmelegíthetjük egy-két evőkanál víz hozzáadásával, lassú tűzön, gyakori kevergetéssel, vagy mikrohullámú sütőben.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 520 kJ /124 Kcal |
Fehérje | 1,1 g |
Szénhidrát | 7,6 g |
Zsír | 9,6 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
20 x 500 g | nincs | nincs |