Az antioxidánsokat szervezetünk védőpajzsának is nevezhetjük, mivel megvédik szervezetünket az oxidáció folyamatától. Az antioxidánsok tárháza igen széles: ide tartoznak például az omega-3 zsírsavak, az A-, C- illetve E-vitamin, vagy a zöldségek, gyümölcsök színanyagai, a karotinoidok is. Az antioxidánsok szív- és érrendszerünket az érfalak “ápolásával”, a vérnyomás optimális szinten tartásával, valamint a vérrögképződés gátlásával támogatják; lassítják az öregedési folyamatokat; szerepet játszanak a daganatos betegségek megelőzésében, valamint fokozzák az immunrendszer működését is.
A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a túrótöltelékes gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral meghintve tálaljuk.
A gergelygasztronomi.hu, mint a legtöbb weboldal, cookie-kat használ. Ezek segítségével anonim statisztikai információkat gyűjtünk a weboldal funkcionalitásának és teljesítményének növelése érdekében. A cookie-król bővebben itt tájékozódhat.
Az "Elfogadom" gombra kattintva tudja elfogadni a cookie-k használatát.