Tudta-e?
A tehéntúró felhasználása rendkívül sokoldalú – a konyhatechnológia minden területén jelen van és speciális diétás étrendekben is alkalmazható alapanyag. A máj regenerálódásához szükséges aminosavakat megfelelő arányban tartalmazza, így a májbetegségek egyes stádiumában is ajánlható. Tejcukortartalma a tejnél alacsonyabb, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják egyéni tűrőképességük függvényében. Mivel létezik félzsíros illetve sovány változata, a fogyókúrázók is bátran beilleszthetik étrendjükbe.

Túrós derelye

gyorsfagyasztott

A derelye alakba zárt krémes túrótöltelék állaga valamint édes íze miatt is mosolyt varázsol az arcokra. Ahhoz, hogy mi is élvezzük ízharmóniáját, most nem kell mást tennünk, mint a fagyasztóból forrásban lévő vízbe, majd percek múltán készen a tányérra szedni őket.

A Túrós Derelye töltelékét képző tehéntúró közkedvelt tejterméknek számít hazánkban. Hozzájárul elegendő fehérjebevitelünkhöz, mely elengedhetetlen a sejtek felépítéséhez és regenerálódásához, immunrendszerünk megfelelő működéséhez. A tehéntúróban is megtalálható kalcium köztudottan a csontozat és fogak építőanyaga, ám elengedhetetlen a megfelelő ideg- és izomműködéshez, valamint a B12 vitamin felszívódásához; elősegíti a véralvadást illetve a vas felszívódását. A tejtermékekben található kalcium felszívódását a tejben lévő laktóz és a savanyú közeg segíti elő. A Túrós Derelye félzsíros tehéntúróból készül, mely alacsony zsírtartalma révén beilleszthető kiegyensúlyozott étrendünkbe.

Felhasználási útmutató

A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő, sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a túrós derelyék, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában forgatva porcukorral meghintve tálaljuk.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 815 kJ / 194 Kcal
Fehérje 8,3 g
Szénhidrát 36,9 g
Zsír 1,0 g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
15 x 600 g 4 x 2,5 kg 1/10 kg