Széchenyi2020

Kedvezményezett neve:

Gergely Gasztronomi Mezőgazdasági Élelmiszerfeldolgozó és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Gluténmentes – Laktózmentes termékcsalád prototípusának és gyártástechnológiájának kifejlesztése

Szerződött támogatás összege:

55 027 508 Ft.

Támogatás mértéke (%-ban):

54,99999

Projekt tartalmának bemutatása:

2020.11.29-én lezárult a Gluténmentes – Laktózmentes termékcsalád prototípusa és gyártástechnológiájának kifejlesztésére irányuló kutatás-fejlesztési projektünk.

Az innovációs projekt megvalósulásának vannak közvetlen eredményei a gluténmentes – laktózmentes termékcsalád prototípusa és gyártástechnológiai javaslata, illetve a projekt megvalósulásából számos különböző pozitív gazdasági, társadalmi, és egészségügyi jellegű előny is fog származni.

A kifejlesztett termékcsalád magas hozzáadott értéket képvisel a fogyasztók számára, mivel speciális étkezési igények kielégítésére lett kifejlesztve. A gluténmentes – laktózmentes termékek nagymértékben hozzájárul a liszt-, és laktóz- érzékenységben szenvedő betegek mindennapjainak megkönnyítéséhez és élethosszig tartó diétájuk megtartásához.

A magas minőségű, kizárólag természetes alapanyagokból előállított gluténmentes és laktózmentes termékek mindenki számára könnyen, kedvező árakon (a jelenleg importált gluténmentes élelmiszereknél kedvezőbb áron) elérhetők, a lisztérzékenyek mellett a vegetáriánusok számára is fogyaszthatók.

Projekt tervezett befejezési dátuma:

2020.11.29.

Projekt azonosító száma:

GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2018-00398

Új Széchenyi Terv