Tudta-e?
Az antioxidánsokat szervezetünk védőpajzsának is nevezhetjük, mivel megvédik szervezetünket az oxidáció folyamatától. Az antioxidánsok tárháza igen széles: ide tartoznak például az omega-3 zsírsavak, az A-, C- illetve E-vitamin, vagy a zöldségek, gyümölcsök színanyagai, a karotinoidok is. Az antioxidánsok szív- és érrendszerünket az érfalak “ápolásával”, a vérnyomás optimális szinten tartásával, valamint a vérrögképződés gátlásával támogatják; lassítják az öregedési folyamatokat; szerepet játszanak a daganatos betegségek megelőzésében, valamint fokozzák az immunrendszer működését is.

Sárgabarack töltelékes gombóc

gyorsfagyasztott

Felhasználási útmutató

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a sárgabarack töltelékes gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 716 kJ / 169Kcal
Zsír 1,0 g
ebből telített zsírsav 0,6g
Szénhidrát 34,0 g
ebből cukrok 10,0 g
Fehérje 4,0 g
0,5  g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
8 x 1000 g nincs 1/10 kg