Az antioxidánsokat szervezetünk védőpajzsának is nevezhetjük, mivel megvédik szervezetünket az oxidáció folyamatától. Az antioxidánsok tárháza igen széles: ide tartoznak például az omega-3 zsírsavak, az A-, C- illetve E-vitamin, vagy a zöldségek, gyümölcsök színanyagai, a karotinoidok is. Az antioxidánsok szív- és érrendszerünket az érfalak “ápolásával”, a vérnyomás optimális szinten tartásával, valamint a vérrögképződés gátlásával támogatják; lassítják az öregedési folyamatokat; szerepet játszanak a daganatos betegségek megelőzésében, valamint fokozzák az immunrendszer működését is.
gyorsfagyasztott
Felhasználási útmutató
A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a sárgabarack töltelékes gombócok, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsába forgatva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban
| Összetevő |
Mennyiség |
| Energia |
716 kJ / 169Kcal |
| Zsír |
1,0 g |
| ebből telített zsírsav |
0,6g |
| Szénhidrát |
34,0 g |
| ebből cukrok |
10,0 g |
| Fehérje |
4,0 g |
| Só |
0,5 g |
Kiszerelések
| Háztartási |
Gasztro |
Ömlesztett |
| 8 x 1000 g |
nincs |
1/10 kg |