A szilva magas antioxidáns tartalma mellett – mely csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, rákos megbetegedések kockázatát, valamint az öregedési folyamatokat is lassítja – a B-vitamin csoport tagjait is bőven tartalmazza. E vitaminok védik az idegeket, így megóvnak minket a stressz káros hatásaitól; valamint elengedhetetlenek a szervezet optimális anyagcseréjéhez, segítve az agyműködést – a gondolkodást, memóriát, tanulást -. A szilvában található vas a vérképzés mellett az agyműködés serkentéséhez, illetve a fáradtság elűzéséhez is hozzásegít minket.
Az Óriás Szilvatöltelékes gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. . Amikor feljönnek a víz felszínére a gombócok, a forralást még néhány percig folyatjuk, majd a kész gombócokat szűrőlapáttal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és zsiradékban pirított zsemlemorzsába forgatjuk,porcukorral meghintve tálaljuk.
A gergelygasztronomi.hu, mint a legtöbb weboldal, cookie-kat használ. Ezek segítségével anonim statisztikai információkat gyűjtünk a weboldal funkcionalitásának és teljesítményének növelése érdekében. A cookie-król bővebben itt tájékozódhat.
Az "Elfogadom" gombra kattintva tudja elfogadni a cookie-k használatát.