Tudta-e?
A feketebors hazánk legelterjedtebb fűszere, a magyar konyha elengedhetetlen „kiegészítője”. Csípős ízét, valamint jellegzetes illatát a benne található illóolajok, valamint egy piperin nevű anyag és származékai adják. A csípős fűszerekre jellemzően segíti az emésztőrendszer működését, élénkítő-, vizelet- és szélhajtó tulajdonságú. A népi gyógyászat ízületi gyulladásokra valamint bőrbetegségek gyógyítására is használja. Fogyasztásakor nem szabad elfeledkezni emésztőrendszert izgató hatásáról az erre érzékenyeknek!

Nyírségi gombóc

gyorsfagyasztott

A Nyírségről származó gombócleves ízletes burgonyagombóca főként leveséről szerezte hírnevét. A Nyírségi gombóc levesbetét különlegességét a vöröshagyma valamint bors jellegzetes íze adja, felidézve e vidék pikáns hangulatát. A jó hír, hogy most percek alatt elkészíthető e gombóc bármely levesünkhöz.

A Nyírségi Gombóc levesbetét alapvetően egy burgonyából és búzalisztből készült levesbetét, melyet a benne található vöröshagyma, petrezselyemzöld illetve bors tesz különlegessé. A gombócban lévő burgonya valamint búzaliszt keményítő formájában egészíti ki az egyszerű levesekből bevihető szénhidrát mennyiségét, mely elsősorban energianyerésünkhöz szükséges. A petrezselyemzöld színe – klorofill színanyaga -, illetve a vöröshagyma erős illata – allicin nevű illóolaja - árulkodik a bennük található fitonutriensek jelenlétéről, melyek antioxidáns hatásuk révén védenek minket a külső „támadásoktól”; elősegítve a szervezet regenerálódását, az öregedési folyamatok lassítását. A feketebors illóolajainak étvágygerjesztő hatása révén a Nyírségi gombóc méltó elemévé válik egy étkezés kezdő fogásának.

Felhasználási útmutató

A gombócok főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a gombócokat leszűrjük és a kész leveshez adjuk. Lehet a levesben is főzni, de csak közvetlenül tálalás előtt. Sütve is kiváló, ilyenkor köretnek vagy vendégváró falatoknak egyaránt elkészíthetjük.

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
nincs 4 x 2,5 kg 1/10 kg