gyorsfagyasztott
Nagyanyáink kedvelt eledele varázsát egyszerűségének, energiadússágának és ízletességének köszönheti, ami az unokák mosolyán is tükröződni látszott. Ezt most percek alatt a fagyasztóból, egy egyszerű felmelegítéssel, az asztalra varázsolhatjuk.
A Császármorzsában is megtalálható mazsola élelmi rostban gazdag, ami elegendő folyadékfogyasztás mellett elősegíti a megfelelő kiválasztást, fenntartja bélflóránk egészségét valamint „megduzzadva” telítettség érzést kelt, ezzel megakadályozva a túlevést. A többi aszalt gyümölccsel egyetemben magas káliumtartalommal rendelkezik, ami elengedhetetlen optimális vérnyomásunkhoz valamint sav-bázis egyensúlyunk fenntartásához.
A Császármorzsához is használt sovány tejpor megőrzi a tej minden fontos összetevőjét, miközben alacsony zsírtartalommal rendelkezik, így szívünk egészségét is szolgálja. Ha a császármorzsa felmelegítéséhez nem használunk plusz zsiradékot, akkor mi is hozzájárulhatunk a még alacsonyabb zsírtartalomhoz.
A császármorzsához fogyaszthatunk friss idénygyümölcsöt, de elővarázsolhatunk a „spejz”-ból egy-egy befőttet vagy lekvárt is. Ezek mindegyike a gyümölcsök értékes mikrotápanyagaival – a bennük található vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel – gazdagítja étkünket. Folyadék gyanánt igyunk hozzá egy pohár tejet, ami hozzájárul elegendő fehérje, illetve a csontok felépítéséhez szükséges kalcium beviteléhez.
Mi azzal segítettünk, hogy készre sütöttük, Önnek csak melegítenie kell. A fagyasztott császármorzsát előmelegített sütőben, kivajazott serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon, gyakori kevergetés mellett átforrósítjuk. Baracklekvárral, gyümölcsöntettel vagy befőttel tálalhatjuk.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 1233 kJ / 292 Kcall |
Fehérje | 8,6 g |
Szénhidrát | 51,8 g |
Zsír | 5,6 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
16 x 350 g | 4 x 2,5 kg | 1/10 kg |