A Sztrapacska alapanyagaival: a burgonyával valamint a búzaliszttel összetett szénhidrátokat juttatunk szervezetünkbe, amelyek felszívódása lassú, mérsékelt vércukorszint emelkedést váltanak ki a szervezetben, miközben energianyerésünk fő forrásai. Ezen kívül számos vitamin és ásványi anyag is szervezetünkbe kerül fogyasztásukkal, mint például a B-vitamin csoport tagjai vagy az E-vitamin, kálium, folsav és magnézium.
gyorsfagyasztott
Felhasználási útmutató
A sztrapacska főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni, bő, forrásban lévő enyhén sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a sztrapacskát leszűrjük és pirított szalonnakockával, juhtúróval megszórva, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban
Összetevő |
Mennyiség |
Energia |
655 kJ / 156 Kcal |
Fehérje |
4,1 g |
Szénhidrát |
33,6 g |
Zsír |
0,1 g |
Kiszerelések
Háztartási |
Gasztro |
Ömlesztett |
18 x 400 g |
nincs |
nincs |