gyorsfagyasztott
A Szilvalekváros Derelye töltelékét képező szilvalekvárt előszeretettel teszik el a háziasszonyok, mivel jóval kevesebb cukor elegendő elkészítéséhez, mint a többi gyümölcs esetében. Ez a szilva magas gyümölcscukor tartalmának köszönhető – emellett azonban élelmi rostban is bővelkedik, ami az elfogyasztott cukor felszívódását lassítja, így bevitele nem okoz hirtelen vércukorszint emelkedést. Aszalással,lekvárkészítéssel a szilva értékes alkotórészei – mint a kálium, vas, A- és E-vitamin - még inkább koncentrálódnak, így lekvárja egészséges töltelékét képezi édességeinknek. További információk a vitaminokról.
A derelyék főzését fagyasztott állapotban kell megkezdeni bő, forrásban lévő, sós vízben. Amikor feljönnek a víz felszínére a szilvalekváros derelyék, a forralást még néhány percig folytatjuk. Ezután a derelyéket leszűrjük, majd zsiradékban pirított zsemlemorzsában forgatva porcukorral meghintve tálaljuk.
| Összetevő | Mennyiség |
|---|---|
| Energia | 848 kJ / 202 Kcal |
| Fehérje | 5,5 g |
| Szénhidrát | 40,4 g |
| Zsír | 1,5 g |
| Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
|---|---|---|
| 15 x 600 g | 4 x 2,5 kg | 1/10 kg |