Pozsonyi diós kifli

Hozzávalók

22,5 dkg Gyorsfagyasztott Gergely Pozsonyi tészta 30 dkg őrölt dió
20 dkg kristálycukor
3 ek méz
3 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 dl tej
1 db tojás (kenéshez)
10 dkg liszt (nyújtáshoz)

A tejet felforraljuk a cukorral. A többi összetevőt egy keverőtálban összekeverjük, majd ráöntjük a felforralt cukros tejet. Jól összekeverjük és kihűtjük. A Gergely Pozsonyi tésztát felengedjük, majd 3 dkg-os darabokat vágunk le belőle. A tésztadarabokat gömbölyűre alakítjuk, majd ovális alakúra nyújtjuk, ezek közepére kb. 3 dkg tölteléket teszünk. A tölteléket késsel ellapítjuk, majd a tésztát felgöngyöljük. A hosszúkás végeik felé elkeskenyedő tésztarudakat patkó alakúra formázzuk, majd egymástól megfelelő távolságra tepsire helyezzük. Ezután a kifliket simára kevert tojássárgájával bekenjük és langyos helyen érleljük. Amikor felületük megszáradt és a hajszálvékony repedések keletkeztek rajta, tojásfehérjével is bekenjük. Addig pihentetjük hűvös helyen, amíg a felülete megszárad, majd 200 °C-on megsütjük.