Mandulás mascarpone krém Gergely leveles tésztalapok között meggy fagylalttal

Hozzávalók:

20 dkg mascarpone,
5 dkg szeletelt mandula,
3 ek mandula likőr,
2 dl tejszín,
15 dkg porcukor,
25 dkg Gergely gyorsfagyasztott leveles tészta,
1 csomag habfixáló,
1 tojás,
20 dkg meggy fagylalt,
menta a díszítéshez.

A mascarpone-t 10 dkg porcukorral és a mandulalikőrrel elkeverjük, majd hozzáadjuk a habfixálóval felvert tejszínhabot. A krémet tálalásig hűtőbe tesszük. A Gergely leveles tésztát felengedés után 3–4 mm vastagságúra kinyújtjuk és kb. 4x10 cm-es lapokra vágjuk. A felületüket tojásfehérjével megkenjük és szeletelt mandulával megszórjuk. Zsírpapírral bélelt sütőlemezre tesszük és 180 °C-on 5-10 perc alatt ropogósra sütjük. A krémet habzsákba töltjük, majd a leveles tésztalapokra mogyorónyi habrózsákat pöttyözünk. A műveletet tésztalaponként megismételjük, miközben a lapokat rétegezzük. A tetejét friss gyümölccsel, mentalevéllel és pirított mandulával díszítjük és porcukorral meghintjük. Meggy fagylaltot kínálunk mellé.