Gergely Mákos derelye vaníliás öntettel, lime-os meggyraguval

Hozzávalók

600 g Gergely Gyorsfagyasztott Mákos derelye 150 g Gergely Gyorsfagyasztott Vaníliás öntet
15 dkg zsemlemorzsa
3 ek étolaj
5 dkg porcukor


A meggyraguhoz

5 dl meggybefőtt
1 db lime
2 ek étkezési keményítő
2 ek méz
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg

Egy edényben a meggybefőttet a mézzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk. A keményítőt egy kis tálkában kevés vízzel elkeverjük, majd hozzáöntjük a forrásban lévő meggybefőtthöz. A lime-ot először cikkekre vágjuk, majd felszeleteljük és hozzáadjuk a raguhoz, amit aztán kiforralunk.

A zsemlemorzsát egy serpenyőben olajon aranybarnára pirítjuk. A Gergely Mákos derelyéket forrásban lévő vízben kifőzzük. Amikor megfőttek, pirított zsemlemorzsában megforgatjuk őket, tetejüket meghintjük porcukorral. A Gergely Vaníliás öntetet felmelegítjük, ezzel és meggyraguval tálaljuk.