Gergely leveles tésztában sült brokkolis csirkemell sajtmártásban, Gergely mexikói burgonyakrokettel

Hozzávalók

25 dkg Gergely gyorsfagyasztott leveles tészta,
60 dkg csirkemell,
30 dkg friss brokkoli,
só,
őrölt feketebors,
kakukkfű,
4 dl tejszín,
10 dkg füstölt sajt,
45 dkg Gergely gyorsfagyasztott mexikói burgonyakrokett,
0,5 dl olíva olaj,
2 ek szezámmag,
2 ek zsemlemorzsa,
2 db tojás,
1 ek étkezési keményítő.

A sajtmártást elkészítjük. A tejszínt sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt füstölt sajtot. Ha a sajt elolvadt a mártásban és nem elég sűrű, akkor keményítős vízzel sűrítünk rajta. A mártás felforraljuk, és tálalásig félretesszük.

A brokkolit sós vízben leforrázzuk, majd leszűrjük és lehűtjük. A csirkemellet hosszában kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben megsütjük. A Gergely levelestésztát 3–4 mm vastagra nyújtjuk és háromszor akkora tésztalapokra vágjuk, mint a megsült csirkemell. A tésztalap egyik oldalára rátesszük a csirkemellet, majd kevés zsemlemorzsával megszórjuk és ráhelyezzük a brokkolit. A tésztalapok oldalát 1–2 cm vastagságban tojással megkenjük és a csirkemellet a tésztával beburkoljuk. A tészta tetejét is megkenjük tojással és szezámmaggal megszórjuk, majd sütőben 200 °C-on megsütjük. A levelestésztában sült brokkolis csirkemellet kettévágjuk, majd a kisült Gergely mexikói burgonyakrokettel és sajtmártással tálaljuk.