gyorsfagyasztott
Ősi étkünk, a nudli, rendkívül sok elnevezést tudhat magáénak attól függően, hogy miben hempergetjük meg – lehet dióban, mákban, mandulaforgácsban -, illetve melyik régió lakói emlegetik éppen. Ám pont azért kedveljük, mert sok variációban készíthetjük el, saját ízlésünknek megfelelően. További előnye, hogy előfőzött változatban vásárolhatjuk meg, így lehetőségünk nyílik plusz zsiradék hozzáadása nélkül, sütőben vagy mikrohullámú sütőben, akár percek alatt elkészíteni.
A Nudli alapját a búzaliszt képezi. A búzaliszt táplálkozásunk alapeleme széles körű felhasználásának – alapanyaga péksüteményeknek, süteményeknek; sűrítőanyaga leveseknek, főzelékeknek; panírja bundázott húsételeknek – valamint tápértékének köszönhetően. A búzalisztben a szénhidrát keményítő formájában van jelen, ám fehérjetartalma – mely 11-16g/100g – sem elhanyagolható. A fehérje mennyisége és minősége adja a belőle készült tészta minőségét. Gazdag B1-vitaminban, mely alapvető szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében. A búza csírájában E-vitamin; ásványi anyagok közül folsav, foszfor, cink, kálium valamint magnézium található.
Mi azzal segítettünk, hogy készre főztük, Önnek csak melegítenie kell. A nudli felmelegítését végezhetjük forró vízben, kevés zsiradékon serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben. Ízlése szerint tálalhatja pirított zsemlemorzsába, darált dióba vagy mákba forgatva, vaníliás porcukorral meghintve.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 697 kJ / 166 Kcal |
Fehérje | 5,5 g |
Szénhidrát | 34,7 g |
Zsír | 0,1 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
8 x 1000 g | 4 x 2,5 kg | 1/15 kg |