gyorsfagyasztott
Számos magyar specialitás galuskával – vagy ismertebb nevén: nokedlivel - válik teljessé. Gondoljunk csak egy ízletes gomba- vagy csirkepaprikásra… Elődeink még fáradtságos munkával szaggatták a forró vízbe a galuskákat, ám most nincs más dolgunk, mint az előfőzött galuskát felmelegíteni és tálalni.
A Galuska alapanyaga a búzaliszt. A búzalisztben található keményítő egy összetett, lassan felszívódó szénhidrát, ám fehérjetartalma sem elhanyagolható. Gazdag B1-vitaminban, mely alapvető szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, ásványi anyagok közül pedig folsav, foszfor, cink, kálium valamint magnézium található benne.
A Galuska alapanyagai közé tartozik a tojáspor is, melynek alapvető szerepe, hogy összetartsa a galuska tésztáját.
A fagyasztott állapotban lévő előfőzött galuskát felmelegíthetjük forró vízben, vagy kevés zsiradékon sütőben, mikrohullámú sütőben, serpenyőben. Fogyaszthatjuk köretként húsokhoz, szaftos ételekhez, vagy fűszeres zöldségek kiegészítőjeként.
Összetevő | Mennyiség |
---|---|
Energia | 596 kJ / 142 Kcal |
Fehérje | 5,7 g |
Szénhidrát | 27,9 g |
Zsír | 0,4 g |
Háztartási | Gasztro | Ömlesztett |
---|---|---|
18 x 400 g | 4 x 2,5 kg | 1/15 kg |