Tudta-e?
A tojáspor a tojás porított változata, mely alkotórészeiben megegyezik az egész tojással. Elsőrendű fehérjeforrás, ugyanis a szervezet számára szükséges összes esszenciális aminosavat tartalmazza. Vitamintartalma is jelentős, ugyanis megtalálható benne az összes létfontosságú vitamin valamint olyan alapvető ásványi anyagok, mint a foszfor, cink vagy kalcium.

Galuska (előfőzött)

gyorsfagyasztott

Számos magyar specialitás galuskával – vagy ismertebb nevén: nokedlivel - válik teljessé. Gondoljunk csak egy ízletes gomba- vagy csirkepaprikásra… Elődeink még fáradtságos munkával szaggatták a forró vízbe a galuskákat, ám most nincs más dolgunk, mint az előfőzött galuskát felmelegíteni és tálalni.

A Galuska alapanyaga a búzaliszt. A búzalisztben található keményítő egy összetett, lassan felszívódó szénhidrát, ám fehérjetartalma sem elhanyagolható. Gazdag B1-vitaminban, mely alapvető szerepet játszik a szénhidrát-anyagcserében, ásványi anyagok közül pedig folsav, foszfor, cink, kálium valamint magnézium található benne.
A Galuska alapanyagai közé tartozik a tojáspor is, melynek alapvető szerepe, hogy összetartsa a galuska tésztáját.

Felhasználási útmutató

A fagyasztott állapotban lévő előfőzött galuskát felmelegíthetjük forró vízben, vagy kevés zsiradékon sütőben, mikrohullámú sütőben, serpenyőben. Fogyaszthatjuk köretként húsokhoz, szaftos ételekhez, vagy fűszeres zöldségek kiegészítőjeként.

Átlagos tápanyag összetétel 100 g-ban

Összetevő Mennyiség
Energia 596 kJ / 142 Kcal
Fehérje 5,7 g
Szénhidrát 27,9 g
Zsír 0,4 g

Kiszerelések

Háztartási Gasztro Ömlesztett
18 x 400 g 4 x 2,5 kg 1/15 kg