Petrezselymes cukkini torta mediterrán csirkemellel

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell,
3 dkg mediterrán grill csirke fűszerkeverék,
3 ek étolaj.


A cukkini tortához:

25 dkg gyorsfagyasztott Gergely leveles tészta,
25 dkg cukkíni,
3 dl tejföl,
4 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
só,
bors,
szerecsendió,
½ csomó petrezselyemzöld.

Elkészítjük a cukkíni tortát. A Gergely leveles tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és a tortaformát kibéleljük vele. Körberakjuk felkarikázott cukkínivel. A tejfölt tojással, finomra vágott fokhagymával, petrezselyemzölddel, valamint sóval,a fűszerekkel összekeverjük és ráöntjük a cukkínire. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 180 °C–os sütőben 20–25 perc alatt megsütjük. Ha megsült, 10–15 percig pihentetjük, azután pedig cikkekre vágjuk.

A csirkemellet a fűszerkeverékkel beízesítjük, majd kevés olajon, serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután 180 °C-on sütőben 8–10 perc alatt megsütjük, majd felszeletelve tálaljuk.